Thursday, 20 September 2012

feninglahh

Aku ni xde niat pun nak aib kan sesapa. Apatah lagi melibatkan suami tercinta dan ianya jugak adalah masalah rumahtangga. Aku sebenarnye da x tau nak wat cemana. Dah x tau nak refer kat sape. masalah yang aku hadapi adalah suami aku xnk temankan aku g tgk wayang. Dgr mcm alaa simple je. Tapi lama2 jenuh gak. Dah la xnk tgk wyg g bercuti pun xnk. Aku rase last g bercuti pun 5 year ago. Aku ngn en suami nih da mcm teman serumah je. Nothing happen between us. Boring la jugak. Tapi sepatutnya cubalah eratkan bukan jauhkan. Ntah laa... hambar rasanya. Mmg la die x kisah aku kuar ke ape. Die sndr yg suruh aku g tgk wyg ngn org lain. Tapi ikhlasnya aku nak bersama suami. nak menangis? hmmm x yah ckp laa. Mata nih x penah kering. Aku xkn menangis depan org. Tapi aku selalu menangis sbb aku selalu menyendiri. Ade kwn ckp.. Ira, u need do something for ur marriage.. Cemana? aku xde jwpn. Nak bincang? dah.. talk slowly.. pun dah. pujuk? hmmm mesti la dah. aku hanya nak luangkan masa bersama. tapi hampeh. jwpn x penah positif. asik decline sesaje. org kata sabar. hmmm sabar la nih. sabar smpi da x tau nak sabar dah. Honestly, tu la yg aku alami skrg. Sabar smpi da x tau nak wat ape.

Monday, 17 September 2012

Demi kasih...

fikiranku dan anak suaraku sentiasa bermain dengan lagu Muara Hati nyanyian Siti Nurhaliza fea Hafiz. Lagu tu amat menusuk hati aku. Tambah plak lagu tu adalah soundtrack drama Adam dan Hawa yang ditayangkan di Mustika HD ketika ini. Aku terlalu meminat drama ini sbb aku sendiri meminati novel Adam & Hawa dr penulis Aisya Sofea. Dalam waktu yang sama aku memikirkan kisah cinta suamiku. Nasib kami x la sama dlm kisah novel tersebut. Tapi siapa yang x inginkan perhatian suami seperti itu. Kisah kami x sama langsung. Tapi mungkin emosi sedih, celaru kecewa yang membuatkan aku terlalu emosi. Tak perlu la aku ceritakan sgt tentang kisah rumahtangga aku. Ape yg boleh ianya tidak seindah yang disangka. Tapi demi kasih aku harus sabar. Sabar selagi boleh. Mohon diberi petunjuk dr Yang Esa. Mood : EMO sgttt