Wednesday, 15 July 2015

Ramadhan 2015

Ari ni genap 28 hari kite puasa. Tinggal esok je lg nk posa pastu dh raya. Raya posa kali ni kat kl je x blk klantan. Tp yg x bestnye mcm biase en somi keroje pd raye pertama. Ahh dh biase dh. Ok yg bestnye plk ramadan dan aidilfitri bakal menjelang ni dusambut bersama dgn si kecik Dhia Natasha.

Mula2 tu mcm riso juge sbb takut x ckup masa nk handle ank ngn wat persiapan sahur n buke posa. Tp alhamdulillah adanya lil bambam ni mmg membantu. Apa x nye die yg kejut bangun sahur. Kul 4 je dh merengek nk susu. dh bg susu pe lg masak la. Ewah mcm la msk sgt. Kdg2 masak kdg2 panaskan lauk je.

Tema baju raya kali ni kaler maroon. Ada lace gold. Kebetulan plk ada byk lebihan kain so mintak my bff azura wat skali baju si bambam. En somi plk kata die xnk bli baju melayu sbb die kje kan pg raye. So no point lah. X tau la nape kali ni aku xde pun nk shopping utk aku sgt. Byk lbih ke si bambam. Mmg utk die je lah. Untung ank mama yer cyg. Everythings for u...

Kuih raya plk konon xnk bli. Mmg x bli sgt. Aku order 2 je utk umah aku. Tu pun sbb nk jaga ati kwn yg jual. Then bli kopok n kacang.  Ade lg 1 kuih bli utk MIL.

En somi kata nk wat mkn pg raya pertama utk crew die. So aku plan nk wat nasi hujan panas, kari kambing ngn ayam grg masala. Memandangkan adik aku masih dlm pantang n mama pun dok jaga ika kat selayang je so diorg pun maybe raya umah aku je la. moga2 dipermudahkan segala urusan persiapan raya nnt.. amin..

Ok.. nnt kite update lg yer part raya plk. 

No comments:

Post a Comment